2021-07-17
大角嘴出名多美食同小店,今日lunch就特登過嚟試試同事推薦嘅漢堡店。醬堡店面格調清新以白色為主,座位不多但地方整潔舒適。我地就叫咗二人份量嘅商務午餐,包括有沙律、配菜、2個BBQ醬手打牛肉漢堡、2瓶自家製冷泡茶,非常豐富,而且價錢合理。其中,配菜我揀咗蕃薯條,而漢堡亦加咗我最愛嘅水牛芝士🧀🍔 除咗商務套餐之外,佢哋仲推出左沙律套餐同夏日消暑限定香橙沙律🥗,仲可以加配香煎雞扒或和牛漢堡添呀,選擇非常多總有一款啱你~-漢堡係即叫即製嘅,夠曬新鮮。漢堡裡面嘅手打牛肉好厚肉,肉質唔會鞋,食落非常多汁好juicy🐮 BBQ醬汁亦好惹味,同牛肉好夾。最驚喜係外層嘅包食落竟然好脆口,帶點焦香味,味道仲帶點甜甜地幾特別👍🏻-配菜方面,蕃薯條炸得香脆可口,食落一啲都唔油膩,味道帶有番薯嘅香甜又有薯條嘅質感,食到停唔到口呀😋🍠 而沙律份量都幾多,有雜菜同蕃茄片,而醬汁就係油醋汁,食落清新解膩🥗-飲品方面都有好多選擇,有汽水、果汁、冷泡茶、咖啡等,款式包羅萬有。我今次就試咗佢哋自家釀嘅伯爵紅茶冷泡茶,紅茶十分解膩,果然係健康嘅不二之選。