朋友仔去完旅行,翻左黎香港一排,終於約到佢出黎聚下啦!開心仔,我又有手信收🥰!雖然餐廳名叫「我的大叔」,但店內環境就有種韓劇夢幻既感覺,超有少女心!嗌完野食之後,店員拎左每人一份泡菜,份量都幾多! ⦁炸軟殼蟹 配 泡菜蛋黃醬 $45大大隻軟殼蟹,外皮炸到好香脆,入面既肉都幾juicy。 ⦁韓式牛肉飯捲 $55一整條gimbap既餡料都幾多下!又有牛肉、醃菜、紅蘿蔔等,口感非常豐富。仲配左韓國既芝麻油,味道淡淡地,點完更加香口! ⦁韓式甜辣炸雞 $98/6件兩個女仔嗌左6件,食完都好飽。餐廳既炸雞粉漿唔厚,就算凍左都keep住香脆嫩滑!韓或甜辣醬偏辣,怕辣既要注意⚠️。我仲想試蒜香蜜糖、卡邦尼口味,如果可以自由組合既炸雞咁就好!可惜暫時未有! ⦁凍抹茶牛奶(跟餐)$33抹茶夠晒濃郁,又唔會蓋過牛奶既香味,調配得岩岩好! ⦁甜麥仁拿鐵(跟餐)$33拿鐵夠滑,咖啡味唔算太濃。可能因為夜晚,怕我地訓唔著,所以調整咖啡既濃度。甜麥仁同拿鐵分開上,可以撒上咖啡上面或者即食。食落似麥米通咁,有咬口,唔算好甜! 餐廳仲有飯餐、豆腐鍋、意粉、漢堡、pizza、韓國燒酒等,餐牌上仲有唔少素肉菜

⦁炸軟殼蟹 配 泡菜蛋黃醬 $45
大大隻軟殼蟹,外皮炸到好香脆,入面既肉都幾juicy。

⦁韓式牛肉飯捲 $55

⦁韓式甜辣炸雞 $98/6件

⦁凍抹茶牛奶(跟餐)$33
抹茶夠晒濃郁,又唔會蓋過牛奶既香味,調配得岩岩好!

⦁甜麥仁拿鐵(跟餐)$33

餐廳仲有飯餐、豆腐鍋、意粉、漢堡、pizza、韓國燒酒等,餐牌上仲有唔少素肉菜式,岩晒素食人士🥬!可惜今次食到好飽,下次約埋其他朋友再黎試埋其他菜式。
✨6:00 p.m. 前落單免加一。

2022-09-21