2022-02-13
Roti Canai (Malay grilled crepes)我知你啦薄餅 🫓 $42薄餅同樣係馬來西亞嘅特色小食之一,呢度嘅薄餅同樣整到好脆,而且有兩款自家製醬料揀,包括左邊嘅好香濃嘅白咖喱同埋右手邊少少辣嘅風味辣醬🌶,簡簡單單點埋一齊食已經唔錯Loh See Fun in clay pot 瓦煲老鼠粉 $78係呢一間裝修七、八十年代懷舊風格設計嘅餐廳度食特別有風味,瓦煲老鼠粉係呢度另一樣招牌菜🍲,入面有銀針粉、肉碎、香蔥、洋蔥🧅、炸蔥🌿、炸蒜、蝦米🦐、豬油渣、半熟蛋,雖然用咗唔少油煮食落去相對油膩,但係味道調製得啱啱好唔會太咸,而且份量仲超級足,兩個人share都食唔晒!Kaya toast 椰香咖央多士 🧈🍞 $28呢款椰子味好香嘅咖央多士好多人嗌,又真係幾好食喎😋,麵包嘅外皮烤到非常脆,入邊有滿滿嘅椰子蓉🥥同埋牛油香,口感好creamy,性價比仲好高Teh Tarik (L)馬來西亞拉茶 🇲🇾🫖 $18Milo dinosaur (R) 美祿恐龍🦕 $28左邊嘅馬來西亞拉茶好有喺馬來西亞飲嘅正宗風味,濃郁嘅奶茶味聞落去已經香噴噴,飲落去就一啲都唔澀口,至於右邊嘅美祿恐龍真
我知你啦薄餅 🫓 $42
Loh See Fun in clay pot
瓦煲老鼠粉 $78
Kaya toast
椰香咖央多士 🧈🍞 $28
Teh Tarik (L)馬來西亞拉茶 🇲🇾🫖 $18
Milo dinosaur (R) 美祿恐龍🦕 $28
左邊嘅馬來西亞拉茶好有喺馬來西亞飲嘅正宗風味,濃郁嘅奶茶味聞落去已經香噴噴,飲落去就一啲都唔澀口,至於右邊嘅美祿恐龍真係好靚呀,勁多嘅美樂份疊到成座山咁🗻,入邊就用咗明治日本特濃牛奶🥛加美祿來沖🍫,飲一啖朱古力再食一啖美祿粉超正呀,係幾邪惡幾值得推介㗎