2017-11-16
今晚去大角咀接老婆放工,諗住簡簡單單打個邊爐,但老婆又話要坐得舒服啲,上OpenRice搜尋一下,見到呢間新開喺酒店入面嘅日式火鍋店,就冇book位嘅情況之下,上去試吓。入到去裝修係日本格局,樓底都幾高。除咗室內座位出面仲有室外座位。呢度除咗打邊爐,仲可以叫日式料理二人前,不過因為一心上嚟打邊爐,就直接揀咗個自遊人二人餐。老婆想叫地獄海鮮湯但我怕太辣,所以就提議叫燒壽喜燒火鍋。收起鍋甜甜地,醬油味都幾香。壽喜燒「澳洲M4 Oyster Blade和牛肩脊」同「日本四元豚肉」有五片左右。和牛肩脊呢個位牛味濃d, 有咬口。四元豚肉幾嫩滑。海鮮拼盤,唔一定跟足餐牌。餐廳會睇吓嗰日邊啲海鮮夠新鮮,今晚我哋就有鮑魚、蝦、龍躉肉同蟶子,全部都幾新鮮。菜籃擺得都幾整齊,菜都好翠綠。食完成餐飯,仲有個甜品送,係日本蕨餅,唔係太甜,啱晒我哋啲男士。
壽喜燒
菜籃擺得都幾整齊,菜都好翠綠。