2022-08-10
大角咀出名多嘢食,今晚揀左呢一間越南小店食晚飯。座位十分寬敞舒適,餐牌都有好多款菜式選擇提供。越式小食拼盤我們先點了這個越式小食拼盤,一次過試到幾款招牌小食,有蒜蓉牛油雞翼、越式扎肉、沙爹串燒、炸春捲和雞肉粒粉絲蝦片。我最喜歡係牛油雞翼,每次食越南菜都會點,雞翼炸到金黃色好香脆,而且蒜蓉牛油入雞翼入面。另外炸春捲入面包住豬肉粒雲耳等,豐富口感。馬來奶油蝦另外我們點了招牌菜之一的奶油蝦,每隻蝦都大大隻,由於蝦外層有炸過,所以外層好脆口。重點係奶油醬汁,好creamy醬汁味道調配得好好,有種越式卡邦尼的感覺,蝦蘸上奶油醬兩者好夾。大家一定要點嚟試下。馬拉濃湯蝦摻摻另外我們點了濃湯蝦摻摻,呢個會帶微微辣,材料方面包括楠肉片、豆卜、蝦、魚片頭等,配上摻摻,整個配搭好味,雖然係濃湯但唔會過鹹,唔鍾意食摻摻仲可以揀其他麵底。青檸梳打飲品方面點了一杯青檸梳打,飲落酸酸甜甜好清新。支持小店系列,下次嚟大角咀又多一間越南餐廳食了。
青檸梳打
飲品方面點了一杯青檸梳打,飲落酸酸甜甜好清新。