2021-09-18
📍大角咀良心西餐廳‼️ • 煙韌creamy手工意粉🍝 -- Homeland🏠💛======================Bookmark咗呢間人氣西餐廳好耐!😍前幾日就同男朋友去咗大角嘴嘅分店試下😛呢到嘅食物都幾多選擇,緊有一款啱你!🤩------------------------------⭐️秘製伊比利亞火腿卡邦尼意粉 $128 (7.7/10)呢個好多人推薦,味道果然唔錯!!🤪呢到嘅意粉係手工製,食落好煙韌好有咬口~🤤卡邦尼醬汁濃稠creamy,好有奶香~掛滿每條意粉,加埋煙肉粒同火腿好有鹹香!😍------------------------------⭐️香煎西班牙伊比亞豬肩肉 $148 (7.3/10)呢個可以選擇九成熟或者全熟,我哋就要咗九成熟🙈豬肩肉加咗herbs煎香,肉質尚算軟腍,如果再juicy啲會更出色!🙈伴碟嘅薯蓉綿密,牛油味濃郁~🤤------------------------------⭐️榛子奶蓋美祿 $48 (7/10)榛子奶蓋順滑香甜~但唔太飲到美祿味,比較似榛子牛奶多d🙈------------------------------⭐️焦糖奶蓋咖啡 $
======================
⭐️秘製伊比利亞火腿卡邦尼意粉 $128 (7.7/10)
⭐️香煎西班牙伊比亞豬肩肉 $148 (7.3/10)
伴碟嘅薯蓉綿密,牛油味濃郁~🤤
⭐️榛子奶蓋美祿 $48 (7/10)
榛子奶蓋順滑香甜~但唔太飲到美祿味,比較似榛子牛奶多d🙈
⭐️焦糖奶蓋咖啡 $48 (7.2/10)
咖啡味香濃,焦糖奶蓋好smooth~
整體嚟講個人幾中意手工意粉!🤤餐廳環境坐得舒服,店員好有禮貌👍未食過都可以trytry💛👍
賣相:7.5/10
味道:7.4/10
性價比:6.7/10
回頭度:6.8/10
店舖資料
名稱:Homeland
地址:大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖
前往方法:奧運站C1出口