2016-12-09
今日又係食好西既季節!係奧運城睇完戲冇乜嘢好做,又唔想行去旺角咁遠,於是就同朋友行出匯豐大廈,原來呢度就係人人所講嘅大角咀。突然諗起以前返intern係附近,都覺得食lunch 特別多選擇!今晚行入去博文街,仲發現有好多特色bar,有間bar有個好浪漫既名,叫Starry Night 🌌 除咗諗起Starry Night 首歌仲令我諗到裏面嘅氣氛應該都係好浪漫!行到入去服務員都好好態度,有比水我飲,同埋問我哋想食啲乜嘢,之後我又唔係好肚餓,所以淨係叫咗一個dinner set同埋一個小食。啲食物都黎得好快,而且無誇張,食物水準好高 :0)水牛雞翼$68 有5隻辣辣地好過癮!啱晒鍾意食小辣嘅我,佢仲有啲西芹係隔離做伴菜,點埋沙律汁一齊食,感覺真係一流。另外個set dinner $120 檸檬汁芝士焗菠菜龍利柳,味道好香,好濃厚,條魚都好滑😋仲配自家製南瓜濃湯同野飲 雖然我哋冇嗌好多嘢食,但發現原來成間bar裡面都係手工啤酒,留意到有幾台客都有叫黎飲,呢個地方最適合見客同埋同好朋友敘舊傾計啦。nice,真的飽了!
除咗諗起Starry Night 首歌
仲令我諗到裏面嘅氣氛應該都係好浪漫!
水牛雞翼$68
檸檬汁芝士焗菠菜龍利柳,味道好香,好濃厚,條魚都好滑😋
仲配自家製南瓜濃湯同野飲