2022-05-16
餐廳裝修好用心,用咗湖水綠顏色做主題,藤椅加上周圍的佈置,有種在泰國度假的感覺😆牆上面的海報都好配合餐廳格調,周圍都可以打卡😗🔸泰北咖喱金麵🥘這個超推薦‼️今年係粗身嘅蛋麵,完全可以將咖喱汁沾上麵條,咖喱辣到適中,相當惹味!有部份係炸過嘅蛋麵,十分香脆,撈埋咖喱汁食,有雙重口感😍佢仲配咗燒雞,雞扒都幾厚身。普通泰國餐廳都比較少見到這種蛋麵,所以都推薦大家試一試🤤🔸炭燒豬頸肉🐷豬頸肉燒得有泰式風味,啲肉都醃得幾入味。我覺得醬汁都好出色,酸酸地,可以平衡返豬頸肉的油膩,又令人好開胃😋🔸炭燒椰香糯米餅煎香過的糯米飯,椰香味十足,好咁軟糯,點埋咖喱金麵的咖喱汁,感覺好match!🔸香蕉煎薄餅🍌同坊間一塊過的煎薄餅唔同,佢係薄餅包住香蕉,香蕉的份量好多,中間仲有啲煉奶,都OK! 📍#RestoranSAYA (#大角咀美食)大角咀福澤街18號利奧坊地下G701號舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
🔸泰北咖喱金麵🥘
🔸炭燒豬頸肉🐷
🔸炭燒椰香糯米餅
🔸香蕉煎薄餅🍌
📍#RestoranSAYA (#大角咀美食)
大角咀福澤街18號利奧坊地下G701號舖
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎