自從去過星加玻同馬來西亞旅行後,就好鐘意食星馬菜。香港星馬菜餐廳唔係話真係咁多,而正宗地道嘅更少之有少。呢間大角咀係我暫時食過最有星馬味道嘅餐廳。🤗😝門口裝潢已經超吸晴👀👀,懷舊木門🚪,加上金漆木招牌。店內裝修都好懷舊,復古吊扇、經典黑膠片播唱機🎼,令人恍如置身於70、80年代嘅馬拉。🥰🌟娘惹叻沙 🍜🦐🥚💲6️⃣8️⃣材料豐富,有蝦、蜆、豆卜、札肉、雞蛋、芽菜、青瓜絲、洋蔥,食材新鮮,擺盤相當吸引👁👍🏻。叻沙最重要嘅就係個湯底,飲到香濃椰汁同咖哩味,味道非常正宗👅🤤🌟蛋黃奶油勁量雞扒配黃薑飯💲7️⃣3️⃣雞扒份量超多,一上碟已經飄黎香味,雞扒炸到皮脆肉嫩,入口好juicy,而點埋個秘製蛋黃奶油醬汁,食落更香更好味😛。個餐本身跟珍珠米,我地加左$5轉黃薑飯,雞扒同黃薑飯簡直係絕配🤪👍🏻🌟南洋鮮油燒麵包💲3️⃣4️⃣呢個係必試小食👍🏻👍🏻👍🏻麵包烤過,超脆😝,夾住牛油同咖央,食落甜甜地又咸咸地,口感特別,超好食!🤤🤤🌟馬來西亞拉茶 & 桔仔話梅水枯仔話梅水好正宗,同我為馬拉飲嘅一模一樣味😳,真係令人懷念🥺,拉茶都好夠濃郁,唔錯👍🏻😛📍麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號

🌟娘惹叻沙 🍜🦐🥚💲6️⃣8️⃣

🌟蛋黃奶油勁量雞扒配黃薑飯💲7️⃣3️⃣

🌟南洋鮮油燒麵包💲3️⃣4️⃣

🌟馬來西亞拉茶 & 桔仔話梅水

📍麥金.麥金馬來西亞特式茶啡室 (大角咀)
大角咀大全街6-20號大富樓地下A2B號舖