2022-07-07
唔知用咗OpenRice幾多年,終於寫第一篇食評。直接啲講,呢一間係一間街角串燒店,堂食嘅話只係坐喺街邊,冇冷氣,熱天千祈唔好帶女友去,大大碗蟹麵等緊你。食物:7/10環境:2/10人性:10/10父親節左近嗰幾日原本諗住想食太子陵記打冷,過到去先知冇開。跟住再搵吓周圍有咩好食,諗住去夜見睇睇有冇位,當然喺門口就俾人截住啦。之後行多兩步就見到街邊有檔串燒,行近啲睇吓餐牌,見到有個父親節套餐二人前$288🤪見有幾多嘢食,再同老闆確認價錢同份量之後就叫咗1 set… 講真一坐低見個價錢同格局其實係冇乜期望,只不過係之前啲餐廳都摸門釘。第一道上嘅係白鱔,喂唔錯喎,脆皮肉嫩,趕唔切影相就食晒。之後上個牛脷心… 七成熟,外層有啲焦香入邊又係好juicy… 好得。跟住再嚟幾串串燒,ok la 但印象唔深刻。直至到燒雞,火候又係控制得好好,最細心係已經將雞髀雞翼雞髀嘅骹位已經甩開咗,非常方便進食。跟住開始飲酒同兩位老闆吹吓水,知道原來係兩位年青人啱啱開始創業,我覺得佢哋啲食物都反映到佢哋初心,cp值超高。我會提議幾個麻甩佬自己落嚟食,ghetto guys night!佢哋個麻辣醬係自己炒嘅,鍾意食
食物:7/10
環境:2/10
人性:10/10
佢哋個麻辣醬係自己炒嘅,鍾意食辣一定要試!
牛脷芯