2023-05-20
喺大角咀想食台灣嘢,本來係想食那個或者好吃吃光,但呢兩間都要排隊底下就揀咗老厝邊。1️⃣蔥油乾拌半筋半肉麵($76)同我想像中嘅蔥油拌麵有出入,可能係因為食開廣東嘅蔥油拌麵,首先佢冇嗰種蔥油嘅香味,然後啲醬料撈到有啲似印尼撈麵🤪唔係唔好食,但都係同想像中有出入。但牛肉牛筋方面都出色,因為兩者都煮到好淋,有入口即融嘅感覺👍🏻但美中不足係除咗原味牛肉味,就冇其他味道嘅配襯,有啲失色。2️⃣香噴噴炸雞排便當($70)首先,炸雞上到枱面冇香噴噴嘅感覺😂然後先食佢啲配菜,欣賞佢有幾種唔同,食落去都有屋企煮飯嘅味道~好聽就冇乜落味精😬唔好聽就係好家常嘅味道~冇特別🫣然後炸雞嘅皮都算薄,咬落香脆,但同時覺得較乾身,亦冇醬汁去配搭,撈飯食嘅時候好有乾爭爭嘅感覺。📍總結:-唔使排隊又肚餓嘅時候會選擇🫡但唔會係首選。
1️⃣蔥油乾拌半筋半肉麵($76)
2️⃣香噴噴炸雞排便當($70)
📍總結:
-唔使排隊又肚餓嘅時候會選擇🫡但唔會係首選。
蔥油乾拌半筋半肉麵
香噴噴炸雞排便當