2023-06-25
大角咀一帶可以稱得出係美食天堂 唔同種類嘅菜式都可以喺呢度搵到 美國嘢 日本嘢 泰國嘢 越南嘢 台灣嘢 應有盡有 但講起台灣嘢 我今日決定要為呢間好食嘅台灣餐廳宣揚吓 呢一間餐廳就係 「老厝邊」「老厝邊」呢一間餐廳可以話係我喺大角咀嘅top3餐廳 先講一講地點 位置鄰近奧運地鐵站距離大概5分鐘 十分方便 而店入邊嘅環境亦都十分整齊闊落 裝橫都幾有台灣特色講返重點 一入到餐廳 店員就即刻推薦我哋餐廳有好多唔同嘅新品可以試試 咁我地就點咗兩個餐 一個係$50「麻醬雞絲涼麵」 ,另一個係 $68「絕對真愛雞滷便當」,飲品就點左綿綿芋頭仙奶同黑糖珍珠鮮奶朋友本身就好鐘意食撈涼麵 老厝邊嘅涼麵做得好好 口感彈牙 配料亦都做得好好 撈埋一齊好好食 再加上喺咁熱嘅天氣食呢一個涼麵 簡直係人生一大樂事 而呢度嘅黑糖珍珠鮮奶亦都係水準之上(珍珠好好食!!)另一個就係我見到個名好特別就點咗嘅「絕對真愛雞滷便當」原來主要配料喺有雞肉同埋茄子嘅 雞肉嚟講佢隻質感很好 軟綿綿嘅口感 好似一咬就溶開咗咁 味道亦都好夠 雞肉嚟講做得好好 茄子食得出好香好濃味 亦都十分不錯 而綿綿芋頭仙奶亦都好好飲 加上我自己本身好
另一個就係我見到個名好特別就點咗嘅「絕對真愛雞滷便當」原來主要配料喺有雞肉同埋茄子嘅 雞肉嚟講佢隻質感很好 軟綿綿嘅口感 好似一咬就溶開咗咁 味道亦都好夠 雞肉嚟講做得好好 茄子食得出好香好濃味 亦都十分不錯 而綿綿芋頭仙奶亦都好好飲 加上我自己本身好鐘意食芋頭 呢一杯真係我最愛
最後仲叫左個起司肉鬆蛋餅 肉鬆香口 正😋
下次要再試其他食物先