2016-03-31
大角咀處處美食,火鍋,韓式,Burger,今次試既西餐,好有驚喜,老公仲讚口不絕 餐牌上選擇很多,有扒類,海鮮,沙律,小食,意粉,仲有好特別既自選意粉,可隨喜好自己搭配 餐湯蟹肉素魚翅南瓜湯-南瓜迷必飲,南瓜香而甜,配上蟹肉及素翅,口感一流蕃茄清湯-清清既蕃茄湯,配上又香又脆的蒜蓉包黑松露馬卡斯芝士夾心比薩-店員為我地介紹3種食法- 原塊,不加任何配料黑松露配上芝士,未入口已經滿滿既香味- 配上自家制提子醋配上酸酸甜甜的提子醋,減少芝士較膩既感覺,自己亦較愛這種食法- 配上松子及沙律菜口感豐富,入口有淡淡既黑松露香更有松子香脆及沙律菜既清新,的確美味香煎法國鵝肝配蘋果沙律這客鵝肝烹調得很出色,外香內軟,入口即溶,配上脆多士及酸酸甜甜既的蘋果粒及提子乾令人回味呢 香煎海鮮拼盤配龍蝦汁青口,帶子,虎蝦,魚柳配上又滑又香既薯蓉12安士美國特級厚切豬鞍扒 這客豬扒本身調味不多,但也不用刻意去配上汁,已經可以令你一口又一口,香而且肉汁夠,豬扒厚身但入口不會難以咀嚼,十分美味 推介香蕉咖啡淡淡香蕉香味配上咖啡 下次會再來回味!
蕃茄清湯-清清既蕃茄湯,配上又香又脆的蒜蓉包
黑松露配上芝士,未入口已經滿滿既香味
- 配上自家制提子醋
- 配上松子及沙律菜
香煎法國鵝肝配蘋果沙律
令人回味呢
青口,帶子,虎蝦,魚柳配上又滑又香既薯蓉
淡淡香蕉香味配上咖啡