Odelice! (蘭杜街)

餐厅: Odelice! (蘭杜街)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-05-30 3493 浏览
2021年5月24日 星期一今日收工之後專登上網睇吓屋企附近有咩好食,竟然發現原來喺大街小巷裏面有一間法國餐廳,於是即刻帶咗老婆去試吓咁啱去到冇咩人,所以好快就可以入座,睇返餐牌,有好多款唔同嘅食物可以選擇,圖文並茂,全部都好似好吸引咁,於是前菜、主菜、飲品甚至甜品我哋都叫咗少少首先嚟到嘅係parma ham galette,傳統嘅法式薄餅,賣相好精緻,中間既蛋一切開見到係流心嘅,撈埋Parma ham同薄餅一齊食,味道啱啱好,唔會太過鹹,而且厚薄適中,仲有少少脆添飲品方面我要左士多啤梨羅勒冰茶,飲落去好重士多啤梨味,仲食到士多啤梨果肉添,加埋羅勒葉落去,感覺好清涼老婆就要左晴天冰茶,裏面有橙、檸檬同迷迭香,老婆飲完之後話覺得好清新,唔會太過甜,咁熱嘅天氣飲就啱啱好喇主菜方面,我哋點左紐西蘭羅西尼牛排,上面有一大塊鵝肝,切落去牛排真係大約有3成熟左右,同鵝肝一齊食簡直好食到難以形容,入口即融,雖然感覺係好邪惡,不過都係決定食左先算另一道主菜就係雜錦海鮮意粉,冇諗過海鮮嘅份量仲多過意粉,每一款都好新鮮,特別係帶子,食落去好彈牙至於意粉老婆話煮得好好,因為有咬口,唔會煮得太腍最後甜品方面,
2021年5月24日 星期一

至於意粉老婆話煮得好好,因為有咬口,唔會煮得太腍

最後甜品方面,呢一個係士多啤梨提拉米蘇,咬落去好濃酒味,不過有士多啤梨醬中和返,所以味道好平衡,點解我哋已經清晒成碟

埋單睇返價錢,雖然感覺有啲貴,不過我覺得物有所值,特別係正宗法國菜黎講,性價比都幾高
2021-05-24