2022-06-29 62 浏览
大家印象中既西營盤係點既呢? 我就覺得多數都係食西餐呀,好似中環蘭桂坊個啲咁,估唔到西營盤開左間日式放題,仲要係打邊爐任飲任食,夜晚時段會比較多人大家記住book位啊,餐廳係以一人一鍋為主,湯底都有好幾款,岩晒食辣同唔食辣嘅你,想知餐廳有咩食就繼續留意睇落去啦👇-👅美國特選牛肩胛放題套餐($258/位)-👅湯底: 甜豉油湯底 及 濃香番茄鍋 🍲一人一鍋所以湯底唔會有太多料,最怕係太多湯料無位放自己想食既野,甜豉油好有日式風格,加左肉類落去會愈煮愈濃,用來煮菜都好好食,濃香番茄鍋上面有啲番茄粒,湯底酸酸甜甜夠開胃,好期待佢地既靚肉👅美國特選級牛肩胛牛肩胛瘦均勻,好有牛肉鮮甜味,而且幾軟嫩,淥耐啲就食爽口口感🥩👅日本鹿兒島黑豚肉爽彈又有濃厚豬味,有一股獨特嘅橡木果味,encore再encore!👅雞腿肉雞髀肉又係令人好有驚喜😝,竟然嚟到真係成隻雞髀切件,唔會令人覺得似湯渣,雞俾肉口感超滑👅蔬菜類、丸類餐廳既自助配料區都幾多菜,款款蔬菜都好翠綠,夠新鮮,生菜同油麥菜都好爽脆,仲要超索湯,丸類型選擇類型都幾多,同埋好多比較特別嘅丸出邊好多放題都食唔到 👅海鮮海鮮類型都幾多,主要有虎蝦丶蜆、廣島

👅美國特選牛肩胛放題套餐($258/位)
👅湯底: 甜豉油湯底 及 濃香番茄鍋 🍲

👅美國特選級牛肩胛

👅日本鹿兒島黑豚肉

👅雞腿肉

👅蔬菜類、丸類

👅海鮮

海鮮類型都幾多,主要有虎蝦丶蜆、廣島蠔、日本帶子、蟹棒同帆立貝,全部都正常中上水平,特別要讚全部蜆都無沙,虎蝦大大隻,好多蝦膏,帆立貝都好厚肉,食多兩盤回返本啦

👅炸物拼盤

相馬最吸引人既地方就係食物份量超多,海鮮、炸物、串燒、雞翼全部都係用拼盤形式咁上,非常震撼,一次過試哂多款口味,炸物熱辣辣,蝦多士脆身香口,一定係新鮮啱啱整😋😋

👅飲品

飲品櫃超多選擇,唔止汽水🥤,佢哋提供左多款罐裝茶飲,我最鍾意飲係烏龍茶,甜度適中唔會特別甜,但小心飲完好快飽arr‼️‼️
—————————————————-
整體來講,店員服務態度好好🥰🥰,詳盡介紹有咩食,上菜同收碟效率都超快💯,佢哋係用QR code落單,方便又快捷,環境闊落個場好大,坐得好闊落舒服好多,最緊要就係冷氣夠晒凍,打邊爐坐得耐都唔怕出哂汗