1K
有兩種放題,係最難抗拒。一,係大閘蟹;二,係生蠔!介紹返呢個任食生蠔套餐,其實放題任食呢類真係唔敢亂推介。但呢間我覺得都可以輕輕一推,當日食冇伏(戴頭盔)!套餐就唔止得生蠔,仲有三款main course牛扒、carbonara同羊架任君選擇。講返主角生蠔,任食有南非同愛爾蘭生蠔,後者較為肥美礦物味較南非蠔濃啲,不過鍾意清爽順口就應該啱食南非蠔。主食就尚可,紐西蘭羊架比預期有驚喜,羶香得嚟肉厚嫩滑,火候控制得宜!澳洲羊架羶香得嚟肉厚嫩滑,邊沿脂肪位稍為肥膩但嗰個羶香又會令人想大啖咬埋個嚿肥膏,呢個moment就要多謝個薄荷醬幫手解除口腔嘅油膩感。另一主菜係套款嘅美國安格斯牛扒,五成熟啱啱好,軟稔細緻脂肪少。
有兩種放題,係最難抗拒。一,係大閘蟹;二,係生蠔!