🚦德美寿司(尖沙咀)时有听闻嘅高质寿司😛又高质、份量又多咁😙知道甚至有时候要排队添〰见佢有咁多间分店就知有一定嘅实力💪今次就上咗尖沙咀嘅德美寿司分店试下🥸🍣Toro三色丼🍣$2486.5/10当日系超级想食toro所以咁贵都叫咗💰呢个丼饭包咗赤身、拖罗同拖罗蓉🐟食完就觉得有啲overpriced💸赤身有些微嘅腥味🥺但都可以接受✅拖罗肉质不至于入口即化🫢因为都有啲筋🥵但油脂超丰富🤤食完大满足!拖罗蓉连埋葱一齐食,味道再提升🆙就咁捞醋饭都好好味🍚🍱德美刺身便当🍱$1027.5/10相比丼饭,食到更加多唔同种类嘅食物🥙虽然够多元,但份量就偏少,食完唔饱🥺刺身类嘅质素中等😆但胜在食材新鲜💨最惊喜嘅系炸蔬菜饼😳好多南瓜🎃炸到卜卜脆,但唔觉得油腻🛢仲有甜蛋都唔错!🥗前菜🥗包括沙律、茶碗蒸、同埋面豉汤🥣特别想讲嘅系佢茶碗蒸非常好食😋而且入边嘅材料都几丰富🥚其他就正常发挥啦😝🍮甜品🍮午市套餐都有甜品好开心🥰芒果汁淋上去牛奶布甸🥭无论系芒果甜酱定系牛奶布甸都太甜了🥸估唔到我呢个蚂蚁人都会觉得太甜😛整体7/101️⃣ CP值比较低,食物味道其实唔错,不过定价有少少进取🫠呢个价钱可以食到更高质素嘅寿司、刺身同埋
🚦德美寿司(尖沙咀)
时有听闻嘅高质寿司😛又高质、份量又多咁😙
知道甚至有时候要排队添〰
见佢有咁多间分店就知有一定嘅实力💪
今次就上咗尖沙咀嘅德美寿司分店试下🥸

🍣Toro三色丼🍣$248
6.5/10
当日系超级想食toro所以咁贵都叫咗💰
呢个丼饭包咗赤身、拖罗同拖罗蓉🐟
食完就觉得有啲overpriced💸
赤身有些微嘅腥味🥺但都可以接受✅
拖罗肉质不至于入口即化🫢因为都有啲筋🥵
但油脂超丰富🤤食完大满足!
拖罗蓉连埋葱一齐食,味道再提升🆙
就咁捞醋饭都好好味🍚
Toro三色丼

🍱德美刺身便当🍱$102
7.5/10
相比丼饭,食到更加多唔同种类嘅食物🥙
虽然够多元,但份量就偏少,食完唔饱🥺
刺身类嘅质素中等😆但胜在食材新鲜💨
最惊喜嘅系炸蔬菜饼😳好多南瓜🎃
炸到卜卜脆,但唔觉得油腻🛢
仲有甜蛋都唔错!
德美刺身便当

🥗前菜🥗
包括沙律、茶碗蒸、同埋面豉汤🥣
特别想讲嘅系佢茶碗蒸非常好食😋

无论系芒果甜酱定系牛奶布甸都太甜了🥸
估唔到我呢个蚂蚁人都会觉得太甜😛
芒果奶冻

整体7/10
1️⃣ CP值比较低,食物味道其实唔错,不过定价有少少进取🫠呢个价钱可以食到更高质素嘅寿司刺身同埋丼饭嘅话,我暂时都唔会再回头🫡
2️⃣店员友善,环境宽敞,而且因为有自然光,所以感觉好舒适🥳但枱就比较细张,坐得少少唔舒服🤏
3️⃣听过有啲人话要排队,𠮶日我哋周末嘅一点左右去到直到走,都唔需要排队👯‍♀️
4️⃣仲有位于大埔、沙田、观塘、将军澳同埋红磡🙆‍♀️

💌如果钟意我嘅分享就follow我啦💌