2019-01-30 77 浏览
最近大熱嘅台灣麵包店 sharelepainhk 🥐🥯🥖,身為包怪嘅草根姐姐當然要去試試😆試咗6款,先講講最中意個款!髒髒之胖($35)Rich Chocolate Sensation朱古力味髒髒包係今次令草根姐妹👩🏻👧🏻認為最有驚喜嘅麵包✨,表面用咗70%比利時松露朱古力做個外皮🍫,朱古力外層薄身又脆面,食落仲係dark chocolate 味,朱古力味濃郁唔會過甜🥰。個包中間加咗忌廉芝士🧀。食落味道豐富又唔會太膩👍🏻,一個唔平但好大個,可以同朋友share,呢個超推介❤️。雷神朱古力($22)朱古力外皮帶點脆口,中間有大量朱古力粒粒,麵包口感軟綿有質感,大大個可以做2日早餐!朱古力迷應該會中意🤤。金磚火腿芝士($22)Ham and Cheese Cushion同樣超大個,撕開中間見到層薄薄嘅火腿芝士🐖🧀。特色唔大,味道正常,想試新嘢可以揀其他選擇😆。少女心之戀($22)Berry Chocolate Love呢個莓X朱古力包係另一個驚喜✨🥰,賣相好靚💗,中間加咗台灣士多啤梨乾🍓同朱古力粒🍫。士多啤梨亁嘅份量都唔少嫁💋,味道帶酸酸甜甜🙌🏻,夠開胃!而且個包好大個,口感綿密有質感,絕對

髒髒之胖($35)
Rich Chocolate Sensation

雷神朱古力($22)

金磚火腿芝士($22)
Ham and Cheese Cushion

少女心之戀($22)
Berry Chocolate Love

呢個莓X朱古力包係另一個驚喜✨🥰,賣相好靚💗,中間加咗台灣士多啤梨乾🍓同朱古力粒🍫。士多啤梨亁嘅份量都唔少嫁💋,味道帶酸酸甜甜🙌🏻,夠開胃!而且個包好大個,口感綿密有質感,絕對唔係香港d空氣包,可以食飽人,好抵食✌🏻!

爆漿珍奶軟歐($15)
Boba Custard Lava Bun

雖然呢個爆漿珍奶軟歐係店內推介熱賣😯⋯⋯不過亦係草根姐妹今次食過覺得最麻麻嘅🥺👉🏻👈🏻⋯⋯
招牌寫住用咗台灣18號紅玉紅茶、紅茶吉士、黑糖白珍珠、鮮忌廉。爆漿效果係有,但饀料比較傑身,有d似香港嘅奶黃吉士包,比較甜膩,珍珠份量唔少但未夠煙韌,有d失望😞。

極濃乳酪($26)
Heavenly Creamy

麵包可以分開成3小個🥯。一咬開見到中間成大舊Cream cheese,份量好慷慨😍,cream cheese 香滑,但麵包有d乾,如果用番店內其他麵包嘅口感應該會更夾🤭。分開食就唔怕膩啦!

草根仲試埋佢嘅飲品,麻煩咗店員推介最熱門口味🥰
珍珠鮮奶茶($36)
Black Fresh Milk Tea with Pearl

珍珠鮮奶茶係Signature Drink🥤 ,草根姐妹中意佢地用咗鮮奶沖,香滑之餘,又唔會只有死甜!感覺冇咁Heavy!

藍芝士奶蓋墨沏烏龍($35)
Oolong Tea with Whipped Cheese Cream

第一次飲用藍芝士做嘅芝士奶蓋,單食味道似brie cheese,味道幾濃郁🧀。不過加上烏龍茶後味道被沖淡,感覺清咗d。中唔中意就見人見智啦,反正草根姐妹👭都係中意珍珠鮮奶茶多d😆!

一次過食左好多包包,包怪勁滿足,下次要再嚟試埋其他口味!!
外卖自取