2018-02-16
之前聽人講極尚大瀛喜嘅放題幾正,所以決定去試下!我地5:30就入左去,時間早所以人少啲,出去拎野飲小食果然方便同快好多🤣 呢度環境絕對稱得上係闊落👍🏻 坐得好舒服👻.首先要大讚呢度嘅刺身好新鮮😻 所有刺身都係厚切,而且色澤好靚,非常吸引!味道方面亦都好鮮甜😋 個人唔算太好帶子,但係見佢咁厚肉,都忍唔住食左幾隻.不得不試我最鐘意嘅火炙三文魚壽司🍣,燒過嘅三文魚由清新鮮甜變成惹味充滿油脂香👍🏻 壽司飯細細舊,但係三文魚比得唔吝嗇,淺嚐已經夠哂滿足😚.創作料理都好出色😍 胡麻露筍煙三文魚卷嘅配撘組合新鮮,麻醬同露筍為味道偏濃嘅煙三文魚添上幾分清新;芝士鰻魚玉子燒嘅口感好夾,味道既鹹且甜,確實唔錯啊👍🏻.我地忍唔住encore左焗凡立貝同炸蠔😋 焗凡立貝呈黃金色,好吸引!醬汁酸甜開胃,凡立貝有咬口;炸蠔蠔味鮮香,唔洗點沙津醬都已經夠哂juicy💕 .嘢食未嚟到之前,我哋都有出去拎啲小食👻 食咗炸薯角同埋炸燒賣,兩者都好脆口,而且都係keep住微溫,抵讚⛄️.我地飲左枝日本桃酒,酒味比想像中濃,而且果味芬馥,加埋串燒炸物作為下酒菜,正呀!❣️