2018-10-27 560 浏览
去大澳又想坐低chill 下,望著條河,可以去呢度。好多人以為淨係酒店個邊先好chill 好環境,但是其實嗰邊都遠,所以如果想喺返大街呢邊,可以選擇望住條河的兩邊餐廳。我地那天行山入大澳,由東涌起行就三個小時到大澳。到左當然要醫肚。我地想簡單d,不用大魚大肉,所以食呢間輕食的。叫左雞翼公仔麵,當然,份量不多。食light d 的就呢個,行完山吾想食太多。最好味係飲杯野,又熱又健康。分別是蜂蜜柚子特飲同埋蜂蜜生薑特飲。尤其係喺冬天行完山,啲風吹埋你都有啲涼,飲呢啲特飲就最好啦,好過飲咖啡。上次我同朋友去,呢間餐廳唔會趕客,俾你坐幾耐都得,仲有最重要的是你知道大澳其實好難搵廁所,一唔係就去啲比較污糟啲嘅洗手間。喺呢間餐廳食嘢,就可以順便去埋洗手間,因為呢間餐廳的洗手間很乾淨。