2021-04-04 51 浏览
今日约咗个朋友尖沙咀食饭,间餐厅装修几得意,唔讲唔知已经开业20几年,店内装修好有大漠风情,座椅都有白色毛毛。店内主打蒙古烧烤晚餐,你可以自选一啲食物配料造主菜,跟住有个buffet。另外你可以单点他们的套餐一个扒类加半自助buffet,而家买一送一,价钱真系好抵。个buffet出面有少少沙律,蔬菜,青口,生虾,鱼块,蚬及炒面,食物卖相都唔错,几新鲜,服务员会不断添加,感觉比较卫生。主菜就是一个蒙古甜辣将羊T骨羊扒配石烧,上枱热辣辣有少少铁板效果,羊肉非常柔嫩又滑,羊味够但不会过膻,个汁几惹味带点酸甜。大漠去骨春鸡配石烧,鸡肉好滑又多汁,烧春鸡份量都几大,调味刚好,非常之好吃。最尾仲有甜品,份量唔多,不过有一个新鲜嘅冬甩,算系几有趣。价钱来讲真系十分实惠,有个半buffet加埋个扒,买一送一埋单都系$250,两个人来讲系尖沙咀都值得一试。
最尾仲有甜品,份量唔多,不过有一个新鲜嘅冬甩,算系几有趣。