2023-07-31 240 浏览
最近留意到大喜屋殿更新左限時菜單就係川燒珍寶蠔燒,見有時間咪同朋友去試下,最近放暑假食野嘅人多左,去食之前最好book定位,唔係要等好耐,我就最喜歡食中午,因為中午由12點食到3點,可以慢慢食,每樣野都試下。今次個限定食品川燒珍寶蠔燒,d蠔真係好大隻,上面啲蒜蓉加少少辣油真係好惹味,所以今次我同朋友每人食咗六隻。長期排隊手卷,有海膽同珍寶蟹柳,每次經過都大排長龍,所以我都食咗兩次,海膽新鮮好味,珍寶蟹柳,加埋紫菜飯好好味。食放題梗係唔少得叫刺身,今次就食咗三文魚同埋拖羅仲有帶子甜蝦,每樣嘢都好新鮮,三文魚件件都大大份,好滿足。食到中段就開始食串燒,牛舌同雞軟骨都係必叫,味道燒得啱啱好,牛舌非常爽口。清酒煮鮮蜆啲蜆大大粒,啖啖肉,味道鮮甜。最後梗係唔少得,佢哋王牌乳鴿,燒得個皮好香脆,肉質鮮嫩,啖啖都係肉。仲有仲有避風塘炒蟹,真係每次食到咁惹味,一份有兩件每個人要一份就啱啱好。海燕窩椰汁燉木瓜,滋潤養顏好味。最後梗係唔少得食雪糕,佢哋雪糕係任食,我見其他枱小朋友最少食三杯,我同朋友都每人食咗兩杯。佢地仲有軟雪糕,適合每個人唔同嘅口味。最後埋單兩位六百幾蚊,但係我地食到咁多嘢,如果識食食多

清酒煮鮮蜆啲蜆大大粒,啖啖肉,味道鮮甜。

海燕窩椰汁燉木瓜,滋潤養顏好味。

最後埋單兩位六百幾蚊,但係我地食到咁多嘢,如果識食食多幾碟燒蠔,就抵番喺度啦。
2023-07-28