2019-09-26
近排天氣開始轉冷,有啲朋友怕熱氣唔想打邊爐 ,最適合就係食蒸氣鍋👍🏻!我哋全部都係係海鮮控 就喺蟹仙訂咗位,這間新蒲崗店經常大排長龍 要預先訂位!此店座位不多,裝修仍親民格局。海鮮種類繁多設有魚缸,蟹和龍蝦是現宰,非常新鮮!蟹仙 顧名思義主打食蟹,有三款供應 罕有黃膏肉蟹、越南頂角膏蟹、菲律賓大黃奄 用蒸氣鍋 烹調 可保持原汁原味鮮味十足!我哋點了每人$398海鮮餐 有罕有黃膏肉蟹、澳洲龍蝦、韓國豪、 虎蝦 、瀨尿蝦王、 龍躉肉、 貴妃蚌、 鮑魚、 蔬菜籃、海鮮粥和糖水!罕有黃膏肉蟹 超多膏有爆裂溢出嘅感覺 令人垂涎欲滴澳洲龍蝦 新鮮嫩滑彈牙爽口 啖啖肉 用蒸焗煮法 令龍蝦味滲入蝦肉瀨尿蝦王 超級大隻 味濃有膏店員態度殷勤,會幫手蒸海鮮 和用時計控制時間,確保不會 蒸過龍。最後還有海鮮粥和糖水,但是我們已經飽到吃不下了,真是大滿足😋
罕有黃膏肉蟹 超多膏有爆裂溢出嘅感覺 令人垂涎欲滴
瀨尿蝦王 超級大隻 味濃有膏