2021-05-24
喜歡叮中菜既我🥢知道尖東新開左間中菜館🤩 二話不說即刻捉左朋友同我去試🤤館內環境寬敞明亮,仲設有2間VIP房俾你同朋友慢慢傾💬 menu多元化有好多不同款式,花多眼亂樣樣都想食😋·🥣姬松茸燉花膠呀媽近排煲少左湯水,所以即刻order返個燉湯滋補下💕 個湯鮮味十足,味道清甜順喉,飲落去好舒服😚仲有女士至愛恩物😍花膠熬製,益氣健脾又滋陰。·🐚清酒煮南非鮑魚好高質😻 充滿住濃郁既清酒味,超級入味😋 鮑魚口感十分爽口,而且整得好腍身,仲會幫你切片方便食用💓·🐚秘制璣煮南非鮑魚鮑魚富有璣煮醬汁既香甜🤤 同清酒煮有著不同既鮮味~·🌶水煮鱸魚片滑!好滑!鱸魚片🐟已切片去骨,質感滑嘟嘟,入口好有跣落口既感覺😋 好好味!!湯汁好夠辣🌶 睇佢顏色咁紅卜卜就知道🔴魚塊底仲鋪滿薯粉、豆卜、木耳、芽菜等,好豐富😚薯粉吸收哂辣湯既精華,條條辣勁十足,食到停唔到口😍·🦐燕麥金沙蝦球超級濃郁既🥚咸蛋黃!! 煮成起沙加喺黃金炸蝦表面🤩 好邪惡😈炸皮底下係原隻大蝦🦐 好爽脆。另外仲灑上片片燕麥喺面增加口感,喜歡呢🤤·🌱紫薯山藥泡時蔬估唔到將紫薯及山藥加入新鮮蔬菜係咁夾👍 令原本單調無奇既蔬菜,增添一點趣味同顏色😽·🍵牡丹
🥣姬松茸燉花膠
仲有女士至愛恩物😍花膠熬製,益氣健脾又滋陰。
🐚清酒煮南非鮑魚
🐚秘制璣煮南非鮑魚
鮑魚富有璣煮醬汁既香甜🤤 同清酒煮有著不同既鮮味~
🌶水煮鱸魚片
薯粉吸收哂辣湯既精華,條條辣勁十足,食到停唔到口😍
🦐燕麥金沙蝦球
🌱紫薯山藥泡時蔬
🍵牡丹
都有好款特別既茗茶選擇,牡丹味道好突出🤩 愈浸愈濃仲帶微微回甘。茶壺仲會用小火爐🔥熱烘著,令每一口都暖入心💕