2019-07-04 192 浏览
近年來,滿屋放題越開越多,而今次我同家人去左位於銅鑼灣廣場分店食餐好嘅,當日我們7:30入座,大部份座位已經爆滿,而且一入門口就可以見到任飲清酒,真係好少放題會提供免費清酒,因為清酒成本較貴,而且這裏還有凍或熱清酒🍶, 仲有凍梅酒添!然後再行入少少,就會見到自助食物區,自助食物區食物種類亦算多,有海鮮、甜品、燉湯、炮谷、沙律、各色各類的飲品和熱茶!坐低之後,我哋就開始揀自己想吃的食物,上菜非常快,而且沒有任何漏單,走嘅時候,人比較少啲,所以特別影咗餐廳的佈置,天花掛上櫻花燈籠和櫻花!首先我哋先食刺身,刺身有甜蝦、大赤蝦、空運吞拿魚、三文魚、油金魚、劍魚腩、北寄貝、希靈魚、松葉蟹棒、鮑片、北海道帶子、北海道角螺!全部刺身都非常新鮮和魚味非常濃厚,出色,特別係大赤蝦,隻蝦仲大過我隻手板,而且蝦頭仲有蝦膏添!飲品方面除咗罐裝飲品愛還有百香果蘆薈綠茶,綠茶裏面有好多蘆薈,好飲!壽司方面我哋叫咗火焰滋味和牛壽司、花之戀和櫻花戀人卷物,壽司飯細細舊,就算食多幾舊都唔會飽!熟食方面,八保釀蟹蓋飯、黑松露汁蘑菇芝士釀雞翼、雪花肥牛鍋、芝麻雞翼好好味,仲有呢個一定要推介嘅係香辣咖喱炒蟹,原隻蟹腳真係啖啖

首先我哋先食刺身刺身有甜蝦、大赤蝦、空運吞拿魚、三文魚、油金魚、劍魚腩、北寄貝、希靈魚、松葉蟹棒、鮑片、北海道帶子、北海道角螺!

熟食方面,八保釀蟹蓋飯、黑松露汁蘑菇芝士釀雞翼、雪花肥牛鍋、芝麻雞翼好好味,仲有呢個一定要推介嘅係香辣咖喱炒蟹,原隻蟹腳真係啖啖肉。

牛油粟米好重牛油味,食得多都唔會飽,yummy

燒物方面,羊架肉質非常嫩,鹽燒海蝦好重鹽味,鹽燒雞軟骨博博趣,燒有機菠蘿一咬就爆汁!

最後我們已Haagendaz雪糕作結,有三款口味選擇其中一款仲係期間限定添,當然要試一下這個芝士麻薯味道!