2023-12-13 92 浏览
天氣轉涼,星期五晚放工想打邊爐,又想食蛇羹,同事推介去咗觀塘「牛站麻辣火鍋放題」任食兩小時,有三款不同價錢及美國牛既選擇,而且仲有不同款式既冷盤、炸物小食,價錢大眾化,性價比非常高。湯底方面,有十多款選擇,除左有基本既湯底,仲有招牌麻辣湯底,而且仲有時令既羊腩煲鍋底,非常適合秋冬進寶一下,另外仲有火鍋店少有既糯米飯,絕對暖笠笠。我哋點選左特上牛小排餐,幾款肥牛充滿牛香味,肥瘦適中,不同口感,再加上多款火鍋配料,款款新鮮有質素。而小食方面,醬爆糍粑及榴連炸彈非常好味,外脆內軟,十分好味;而熟食竟然有炸孔鴿皇,一餐既胃口有限😂,根本試唔曬敢多款美食。飲品方面,除咗一般飲品之外,有不同款式既啤酒及梅酒任飲,而甜品就有哈根達斯雪糕🍦,總括離講,牛站既放題食品款式豐富,食物有質素,一次過滿足晒我多種肉望👏🏻。