2021-12-23 36 浏览
好耐冇食過放題於是今日同男朋友米色曾經瘋魔一時嘅大瀛喜,估唔到而家都仲勁多人食,幾乎滿座禁仔。比起舊店,整體嘅裝修新淨好多,有種高級放題感覺,仲有高枱,好有格調。自助區雖然唔係好大但係嘢食都幾多,冷盤有蝦、青口同埋蜆,仲有好多餐前開胃小食,包括螺肉沙律、中華沙律等等。而熱食方面,有羊腩酸菜魚、辣酒煮螺、娃娃菜,仲有蟲草花螺頭湯,超好飲!另外仲有幾款炸物,竟然有葡撻,係我最愛!首先當然係食咗刺身先,刺身嘅款式都幾多,而且全部都好新鮮,同埋好厚切,一啲都唔慳皮。之後就到壽司同埋軍艦,唔係一般貨仔,全部都係我好鍾意食,特別係XO醬燒牛肉壽司,同埋芝士鰻魚、吉列蝦壽司等等,好高質!另外仲有啲中式嘅小食,有豉汁蒸鱔球、蒜片牛柳粒、燒羊架、沙律蝦、燒牛舌串等等,記得有一個好好食嘅係蟹粥,同埋花膠,放題竟然有蟹同埋花膠食,真係覺得好抵!雖然食到好飽但係仲有第二個胃,出面有好多甜品,同埋軟雪糕機,隔離仲有好多德國軟糖做配料,另外每人仲有一盒Häagen-Dazs雪糕,今次放題覺得幾滿意 唔使價錢都唔貴,258蚊位。