2019-10-03 197 浏览
久違冇食日式放題,襯放假去旺角兆萬中心食下午市放題點餐紙一大疊俾客人自己寫,食物款式花多眼亂,有平時常見刺身、壽司、手卷、燒物、炸物、沙律同鍋物等等,更有泰式小食,例如:冬蔭功、燒豬頸肉同炸蝦餅等等,幾有特色。餐廳設有飲品櫃,客人可以自助去攞唔同種類既飲品,都幾方便。落完單冇耐,刺身好快就送到,我地叫左三文魚同玉子,三文魚好厚片,色澤鮮豔,退冰方面處理得唔錯,食落新鮮肥美。而玉子都幾厚,甜甜地,重蛋香,唔錯。鹽燒海蝦同雞翼,海蝦幾新鮮,口感爽口彈牙。雞翼燒得外皮脆,肉質幾滑,好香孜然味壽司方面,我哋叫咗軟殻蟹手卷、火炙芝士蟹柳壽司,和風龍蝦沙律呑拿卷。軟殻蟹同紫菜都好脆,配埋沙律醬,味道幾夾,呑拿魚新鮮肥。肥牛金菇卷,肥牛肥瘦適中,金菇索口多汁。牛舌咬落有彈性,口味重。牛仔骨燒得岩岩好,唔會好乾,肉質幾腍牛油炒雜菌,d菇幾新鮮爽口,索哂d牛油味,好香口。芝士煙肉焗帆立貝,帆立貝都幾大粒,而且好香蒜味同煙肉味,唔錯炸物同天婦羅炸得夠脆,食落唔會油膩,個人最中意芝士年糕同榴連炸彈,芝士年糕口感煙韌,芝士味道香濃。而榴連炸彈岩哂榴彈愛好者,超濃榴彈味,正食到差唔多就叫甜品啦,叫左心太軟同木糠
久違冇食日式放題,襯放假去旺角兆萬中心食下午市放題
點餐紙一大疊俾客人自己寫,食物款式花多眼亂,有平時常見刺身壽司、手卷、燒物、炸物、沙律同鍋物等等,更有泰式小食,例如:冬蔭功、燒豬頸肉同炸蝦餅等等,幾有特色。
餐廳設有飲品櫃,客人可以自助去攞唔同種類既飲品,都幾方便。

食到差唔多就叫甜品啦,叫左心太軟同木糠布甸,心太軟keep住熱熱地嘅溫度,中間流心,好重朱古力味。木糠布甸口感Creamy,而且甜度適中。
餐廳門口仲擺放左一個雪糕櫃,雀巢雪糕同埋糯米糍都係任食嘅,客人可以自助去攞,好方便。