2019-06-25
男朋友話想食好啲,就帶我嚟呢度食刺身丼定食啦~和風芝麻醬冷豆腐, 選用左絹豆腐, 豆腐個豆味超濃郁, 好香好香嘅豆味, 係我食過豆味最濃嘅豆腐, 啲芝麻醬咁重味都蓋唔過佢啲豆味😍😍😍😍😍個小鐵鏟可以好完整咁鏟起啲豆腐👍🏻粒粒海鮮丼定食, 粒粒海鮮有三文魚,吞拿魚, 油甘魚同三文魚子, 定食仲包括左茶碗蒸,漬物, 麵豉湯同小砵, 超豐富呀😍😍我幾中意有個類似蠔油豆嘅小食, 好好咬, 咸咸甜甜😋藍鰭吞拿魚中腩刺身定食+納豆男朋友好欣賞呢個拖羅, 話個油脂好香,入口即溶, 我自己就唔太中意吞拿魚味😂但男朋友唔滿意嘅係佢冇裝刺身豉油嘅碟仔😂😂 我哋都覺得個麵豉湯係幾好飲, 感覺係用麵豉煮而唔係沖粉嘅。茶碗蒸好滑, 但個底味有啲濃, 食唔到佢個蟹棒嘅味。第一次食納豆, 佢聞落去係臭臭哋, 但食落去又唔太難接受, 冇我想像中咁黏, 食落有啲發酵味。
個小鐵鏟可以好完整咁鏟起啲豆腐👍🏻
藍鰭吞拿魚中腩刺身定食+納豆