2018-11-08 311 浏览
心癢癢又想食放題,今次來到"殿"食。IPad 點餐已開始普遍,WeChat點餐就第一次,一坐低就送來張QR code紙,入WeChat scan就能點餐,一目了然!用番自己手機,乾淨衛生入門就是一"辣" 甜品,乳牛布甸,朱古力蛋糕,草莓mousse, 黑加侖子吉士,mini百福豆腐花。。。每件都小巧精緻!仲有幾款雪糕,Haagen-Dazs(normal size, 唔係最mini o個種) , 雪條,雪米糍。。。整係甜點已經心心眼!"冷藏飲品:汽水,果汁,乳酸飲料,烏龍茶,韓式日式飲品,罐裝盒裝樽裝應有盡有!熱飲亦有羅漢果,桂圓紅棗茶及其他紅茶,煎茶等茶包,選擇多不勝數!柸裝刺身小巧精緻,幾款刺身集於小柸裡,賣相吸引,再放到冰盤上,尤如藝術品,靚!不得不提這碗花膠冬茹,真係落足本,點會諗到放題有如此高質的中菜口味蒸水蛋一定要食,一個字:滑!紫薯丸是我的最愛,面層一貫的薄身脆口,入面軟棉棉,口感一流,甜度適中,必食!燕窩燉木瓜,出入拎嘢食都見到好多食客有食緊,真材實料,非一般的熱糖水,好有誠意呀!食過不少放題,"殿"真是殿堂級數,款多味美,絕對超值!讚!

"

蒸水蛋一定要食,一個字:滑!

食過不少放題,"殿"真是殿堂級數,款多味美,絕對超值!讚!
2018-10-24
午餐