2016-10-22 1579 浏览
同事生日,應承左帶佢食好野,成日覺得觀塘無乜日本野食,今次搵到呢間放題一於食返夠本!黃金燒帆立貝帆立貝size唔算大,細細粒一啖食哂,用左芝士一齊燒,邊有得輸架。芝麻雞翼+雞軟骨玉子彈每次放題必叫之物-芝麻雞翼!外皮脆卜卜,入面既肉質保持嫩滑,上面佈滿哂芝麻,好香口。雞軟骨玉子彈夠特別,入面真係有雞軟骨,好有咬口。芝士年糕雖然呢舊野有D濟,但係我唔捨得唔食佢呀,外脆內軟,入面有煙韌年糕,再入面係滿滿的芝士呀!牛油甜粟米其實粟米就算白烚都已經好好食,呢到加埋牛油起哂肉,點可以抵抗呀!一啖啖食夠哂爽。壽司呢到既壽司絕對值得一讚,因為舊飯夠哂細粒(黎得食放題梗係想試多D唔同既野架嘛)。蟹棒夠大條,唔孤寒,火焰太子貝壽司一口一粒,太子貝同上面既醬汁好夾呀。飲品勁勁勁多款,樽裝、盒裝、啤酒、汽水、果汁一應俱全,試左呢個楊枝甘露,甜左小小,不過好有食梗糖水既感覺。甜品其實甜品都有好多款,蛋糕、奶凍、macaroon 走唔甩,最估唔到有melona 雪條!不過太飽啦,下次先再黎食左你!
黃金燒帆立貝

芝麻雞翼+雞軟骨玉子彈