2021-04-09 1053 浏览
由上环总店搬到日出康城新商场嘅新勤记,带着米之莲推介嘅光环黎到将军澳区,今次叫左外卖,卤水鹅片并鹅肾、鹅肝同鹅肠,承惠$468,老实讲,一开始见呢个价钱,真系觉得有啲贵,但舖头坚持用狮头鹅,听讲来货价都唔平,所以即管试一试。(发生咗一个小插曲,就系我喺落单嘅时候用app拣错咗鹅脾,但其实我系想要鹅片,价钱是一样的,我打返电话去舖头,职员都好有礼貌咁帮我改返)成盒野有大概一张A4纸咁大盒,讲真,比我想像中多!鹅片size切得适中,唔会太韧,仲有好香嘅鹅味,底下仲有另外一层,竟然系鹅脾,真系喜出望外,而鹅脾比起鹅片更加嫩滑,好味!另外,鹅腿卤得好入味,而且份量好多,正!肾同肝都好味,唔会太硬,但确实鹅肠比较出色整体:大推!康城有咁出色嘅卤水店真系幸福!未试过嘅一定要去试吓!真心好味!

成盒野有大概一张A4纸咁大盒,讲真,比我想像中多!

另外,鹅腿卤得好入味,而且份量好多,正!

肾同肝都好味,唔会太硬,但确实鹅肠比较出色

2021-04-08
用餐优惠