2023-05-16 70 浏览
繼續觀塘吃喝玩樂,今次再訪呢間café! 之前食過burger、魚同意大利飯,今次食羊架,羊架好多餐廳要晚市先有得叫,幸運是我,剛剛叫到最後一份!!! 超開心啊!! 店員服務態度勁好,本身個羊架會跟薯蓉,最近要keep返低碳,餐廳勁好,可以俾我唔要薯蓉,轉晒做炒野菜。前菜可能揀沙律或者湯,我要左沙律,同之前一樣好大兜,羊架過左一陣就到,轉晒做炒野菜之後d菜多到!!!! 有粟米芯、茹、椰菜好豐富! 佢個茄子都好正!! 羊架要左5成,師傅煎得好好,仲要勁大舊,食完都已經超級飽。但係basque 一定要叫!!!! 我仲叫左2件XD 之前食過poppy seed lemon 同white sesame,lemon果件勁驚艷! 今次揀左earl grey 同黑芝麻,兩隻都唔錯!! 唔要上面白色既cream 兩隻味都會再濃d添,特別欣賞earl grey加左茶葉碎,但食落去唔會鞋口,好滑同埋都軟心,而黑芝麻仲勁,直頭係流心。餐飲叫左Ruby love,建議茶飲叫熱飲,真係好香好香!
餐飲叫左Ruby love,建議茶飲叫熱飲,真係好香好香!