2022-08-01
#牛大人台灣火鍋吃到飽 形點二期 (元朗).其實十年都唔入一次元朗😺,但元朗發展得真係幾快,👂🏻聽聞元朗yoho mall開埋牛大人,朋友約行街之餘就食埋飯。.牛大人都已經食左好幾次,☝️但第一次食元朗店。舖面都容納到好多人。座位同埋環境都整潔舒服。.極上和牛吃到飽套餐$328@1位基本上,十次有八次都係揀呢個餐,👀因為多野食好多。.最鍾意佢嘅澳洲和牛牛丸,爆汁,彈牙,好有牛肉味。🤩得$328個餐先會送兩粒架咋。🤤限量顯得更滋味。.食得貴嗰個餐,我哋梗係唔會放過呢個餐獨有嘅牛肉,🐄澳洲和牛M五牛肩卷、安格斯牛小排同手切封門柳。.牛肩卷同封門柳牛肉味最濃郁,🐄安格斯牛小排油花均勻,食落滑身油脂香味重。.吸湯底之選係鴨血同花膠🤩滾得越耐越好食,🤣。.如果鍾意滷味的話牛媽秘製滷牛筋牛肚一定要試埋,唔會太軟糯,係帶點咬勁果啲黎。.外面自肋區拎嘅台灣丸都唔錯架,仲有唔同菜品同配菜可以拎。.飲品除咗平時飲品櫃果啲,元朗店仲有手工啤酒。暫時無係其他分店見過。試左「撥雲霧見蓬萊仙島」🍻$68@1杯 400ml. 帶濃厚果味,順口香滑,朋友們好喜歡。平時鍾意酒嘅,要試下。.人頭一款甜點
#牛大人台灣火鍋吃到飽 形點二期 (元朗)
吸湯底之選係鴨血同花膠🤩滾得越耐越好食,🤣。
外面自肋區拎嘅台灣丸都唔錯架,仲有唔同菜品同配菜可以拎。
飲品除咗平時飲品櫃果啲,