2022-11-22 60 浏览
今日同朋友試下嚟呢間火鍋店,啲食材竟然勁新鮮仲要抵食💦我地叫咗幾樣野食:湯底:姬松茸冬瓜湯呢個湯底可以飲🥰材料有冬瓜 豬肉粒 姬松茸 飲落好清甜😋落其他食物都好入味1.鮮打四寶丸分別有豬肉丸🐷 牛肉🐂 墨魚丸🐙 蝦丸🦐各兩粒,係店舖手打的,好用心😆夾落去好結實,唔會散,食落去非常有彈性,而且好新鮮,食得出係啱啱打好👍2.特尚手切牛份量好豐富,牛嘅鮮味好出,好新鮮,加埋店舖供應嘅豉油,點上牛肉,好正😆3.是日活蠔呢日係法國生蠔,雖然我少食生野,但見到咁大個生蠔即刻吸引住😍成碟生蠔温度都保存得好低❄️可見係新鮮直到香港,食落非常新鮮,加埋檸檬汁就更fresh4.串燒total有4個串燒:厚切牛舌 燒厚切白鱔 鮮冬菇 雞皮墨魚卷,全部都灑上少量辣粉,更加惹味😋牛舌燒到全熟,熱度唔會不平均,而且軟硬度適中,冬菇就好香好開胃,白鱔新鮮又脆😄而講到脆,當然係本人大推嘅雞皮墨魚卷,呢兩樣嘢出奇地夾😊外脆內軟,好感超好5.田園盛呢碟主要係蔬菜,有蕃茄🍎粟米🌽生菜同娃娃菜,值得一提係粟米異常地鮮甜,令我即刻整幾舊食,而且菜都新鮮,可見店舖選購任何食材一啲都唔馬虎,值得讚賞😁總結:侍應好nice,服務周到,

湯底:姬松茸冬瓜湯

1.鮮打四寶丸

2.特尚手切牛

3.是日活蠔

4.串燒

5.田園盛

總結:侍應好nice,服務周到,而且食材新鮮,非常值得一試嚟呢到打邊爐!