2019-04-30 81 浏览
依間位於油麻地鬧市,餐廳要上兩層,一上到去門口已經好多人排緊隊,感覺相當出名!我哋等咗大概15分鐘就有位!餐廳食材選擇相當豐富有點似大排檔食小炒咁!酸菜鱸魚 每次食川菜都會試吓佢嘅酸菜魚,好似已經變成一種習慣!今次依個酸菜魚我哋叫咗唔辣嘅,原本我哋叫桂花魚但係點菜姐姐話如果唔辣怕會有腥味,所以就叫咗鱸魚,不過唔緊要反正在國內網食店食嘅酸菜魚都係大多數用鱸魚做的!呢個酸菜魚分量非常多,而鱸魚亦很嫩滑,值得一試!干鍋黃鱔 我同女朋友都好鍾意食鱔,而依個黃鱔分量非常多,而且好好味!薑蔥炒豬肝 依個菜又係分量非常多,豬肝配搭薑蔥一起食可以好好送飯呢!魚香茄子 依個同出邊嘅做法有少少唔同,係有少少酸嘅總括嚟講呢間餐廳份量非常足夠,兩個人黎食基本上食兩至三個餸已經足夠,所以更適合一大班朋友嚟!

餐廳食材選擇相當豐富有點似大排檔食小炒咁!

魚香茄子 依個同出邊嘅做法有少少唔同,係有少少酸嘅