2018-10-23 139 浏览
今天,同朋友行街,突然心血來潮想食放題,同朋友左選擇右選擇最後選擇了大滿喜日本料理,入到去剛好有2人位,我們立即下決定坐下來了。地方大夠寬闊也,侍應很用心介紹所有食物.我地一坐下來就柯打了卷物,點了海膽手卷,啲海膽已經佔了飯團一大半了。不吃海膽的我,都覺得好味,一點都不腥,我已經忍不住再柯打多兩次。重頭戲來了 ,就係花膠冬菇,平時屋企好少機會食到, 大滿喜竟然有食得,緊係要點一份啦, 花膠夠林, 夠入味,同埋骨膠原「張」住個咀,對美顔正好呀,女仔記得食叫一份.另外我地叫咗匪雞翼呀⋯⋯您無睇錯,係土匪雞翼。最愛呀。好多汁,吾會乾曾曾,岩曬我重口味既人.刺生盤嚟啦。全部都好新鮮,北寄貝食落去鮮甜,份量比到好足。鐘意食甜蝦的我,眼見甜蝦大大隻,就忍吾住大啖大啖咁食洛肚。忍吾住柯打左3次,覺得有小小誇張. 另外直得一提,如果有朋友吾食得生冷野,餐廳亦有火鍋比您選擇㗎!仲有不同湯底比你選擇,岩晒吾食生冷野的朋友們啊.炸物方面, 炸榴連 不得不提,當我食佢d榴連蓉,個陣榴連蓉既味都幾濃郁,鐘意食榴連ga您一定要柯打,再點了蒜片牛柳粒,好重蒜味,肉質滑.飲品方面,有茶有汽水。我選了飲茶類方便消化,可

飲品方面,有茶有汽水。我選了飲茶類方便消化,可以食多轉呀嗎.

甜品啦,有我最鐘意ga韓國品牌蜜瓜味雪條,食過都知,這款雪條帶有超濃郁蜜瓜味,您叫我如何不食它呀

最後,侍應送了一杯煲左好耐的老火湯,係超超超超超正,飲洛去係無味精既,飲得出係真材實料既老火湯,黎到要記得飲番杯呀

另外直得1讚,無漏單情況。份量比份。d侍應吾會直行直過吾接單,吾落柯打㗎👍👍