2019-02-28 400 浏览
一開頭見到羅宋湯專門店就已經覺得好伏好有衝動去試到底係咩黎,公主終於揾到機會有勇者一齊去食!LUNCH TIME好多人多數都要等位,但黎得快去得快,5張枱等左20分鐘左右就食得,叫完10分鐘內就上菜,手腳都叫幾快。MENU選擇好有限,其實都係得羅宋湯+牛腩/豬骨+澱粉質,個人覺得男仔一定要配麵/烏冬個啲先會夠飽,齋配一個包包個份量有啲少。公主叫左個SET A $72 (沙律+牛腩湯+包包)加 $8 熱奶茶,沙律係屬於正正常常多醬頹皮茶記級數,本身都無期望所以無失望,羅宋湯都好正常,比想像中無伏,其實可能係公主自己FF太多覺得佢會好新奇有趣,唯一嘅驚喜位係好多舊牛腩,開心左兩下。勇者叫左$62 豬+烏冬,個人覺得牛>豬,豬無咩味但都唔期望佢會有有肉味,佢就係一塊正常既豬肉,無咩野好comment。總括而言間野無伏但又唔係特別好食,睇番佢質素同價錢嘅話lunch 黎講都算唔抵食,評分6.5/10啦係「屎忽痕可以去食」嘅LEVEL。

2019-02-27