2019-09-28 545 浏览
約食lunch 望望有咩好食,見到本身超鐘意個間意大利餐廳變左日本野,而食評都話呢間懷石料理好正,於是就去一試。是咁的佢可以網上book, 9折,但我地last min.都有兩個選擇,入餐廳入面就原價,而坐出面 (都係商場冷氣位 只係冇裝修欣賞)就8折。我地都係食物質素最重要 出面既卡位都好舒服 於時是坐左出面。朋友仔叫左店天婦羅set,有味噌湯,3款小食,一碗飯同幾件天婦羅,隻蝦天婦羅好有睇頭,佢話超好食。望左兩眼真係炸得唔錯 炸漿薄 而且聽得出咬個時好脆身。我黎到懷石料理餐廳,當然叫個懷石料理set.有五件精緻既料理小食,一碗飯,味噌湯同燒魚。我真係好好好期待每放一件小品料理入口會受到既震撼(睇食評太多)... 但我想講,冇一件出眾,除左件東瓜湯汁好入味之外。冇。。。。都係淡而無味,質感奇怪。。。個tuna sushi...件吞拿魚肉係我第一次覺得冇味既吞拿魚肉。。。點差既赤身都比佢好我條燒魚 不致於乾但有d overcooked, 再者我碗飯係最失望。日本餐廳必須煮好碗飯,呢到既飯係一pat pat而唔係粒粒分明。 好在我係lunch, dinner價錢食到咁 我會好唔開心。想食

想食飯粒粒分明既日本米飯 過去亞士厘道呢家好hit 既台灣餐廳 只需$28
應該唔會番黎,bye