2016-08-22 335 浏览
去到港島返學,朋友又話要坐電車打機,就話不如去下鰂魚涌找野食,電車附近見到個酒樓超光猛又寫有蒸氣鍋,就話不如落車試下佢,佢有吾同價錢我地就試個中價錢$398.....醬汁係出面自己倒,都有十多款選擇,最後都係蒜頭和豉油是我的菜。這裡同出面都係差不多,有一個時間制,到時間就會響可以就待應黎到有得食,而這裡吾好見只有一隻好似好少咁,食下食下其實都好飽肚而且最後粥仲有一半食吾晒添。最下面有生米加南瓜和排骨,上面就開始海鮮餐啦,而3選一果d....我和朋友就試左和牛和丸,還有菜……這裡的蝦超大隻,差不多好似成隻碟咁長身,肉又有口感好新鮮下喎,蠔直情成隻手咁大,食落好鮮甜同有少少薑味不錯。大聖子和貝殼類都新鮮有腥味,不用尢多醬汁都已經食到好鮮甜了。和牛仲有問我地要幾成熟,我地食五成剛好,食落牛味出又香,反而肉丸口感麻麻,有少少易爛。最後仲有桂花糕,食落桂花香都濃但偏甜身。

最後仲有桂花糕,食落桂花香都濃但偏甜身。
2016-08-21