2022-09-04 48 浏览
步入左夏天咁耐,最近先等到有幾場雨降下溫,悶熱得太耐,我真係忍唔住要食d涼快既野,台灣野無外是最佳既選擇喇~今日趁著出開呢邊睇戲就係附近搵到呢間等等hea,佢既招牌好易認,地理位置又唔隔攝,相當易搵,門面格局都同台式菜既裝修同出一脈,重點係佢既冷氣好夠,坐一陣已經涼快好多,食住店內既熱食都完全唔覺熱既感覺~主菜叫咗一個館長肌肉炸雞脾配陽春麵,同超級套餐。炸雞髀好大塊,D皮都炸得幾脆,入邊嘅雞肉亦都香口,算係我食過咁多炸雞髀味道。至於超級套餐有一個蔥油飯,綜合羹,同一碗菜。蔥油飯係新鮮的薑蔥蒜爆香的油,所以都幾惹味。之後再叫左一個粟米鬚雜菇豬展燉湯,燉湯好足料,有三舊豬肉,湯都幾清甜。