2018-08-22 399 浏览
男朋友係港島人,佢講左好多次帶我黎食舊金鳳食扒餐,今次終於真係食到🤣。如果單憑店外既樣,應該係吸引唔到我入去食🤣。因為間舖開左好多年,所以店內既裝修都已經好舊。加上燈光比較暗,睇落好似有啲污糟咁🙈。我同男朋友一人嗌左一個餐,我食招牌牛柳餐,佢食串燒牛柳餐,仲嗌多左個香煎日本廣島蠔。每個餐都有跟餐包、紅/白湯,同埋一杯野飲。野飲既size係茶記水杯既size🤣,飲三四啖就無曬個種,如果有需要就可以嗌加大+$5。侍應上菜既時候會問埋你要燒汁定黑椒汁,啲汁一淋入去「渣」一聲,仲要超香🤤。舊金鳳既扒餐份量真係好足,夠你食飽有突。餐包、湯同野飲都係正常,無咩特別。而牛扒真係超大份,啖啖肉,而且仲幾嫩👍🏻。除左舊牛扒之外,仲有菜同薯條做配菜。而個個香煎廣島蠔,menu寫五隻,不過唔知點解我地個碟有七隻😂,但味道就一般,唔推薦。

招牌牛柳餐|串燒牛柳餐
2018-08-11