2017-09-30 6446 浏览
每次行过豚道乐, 门口都总会有排紧队嘅情况出现, 但我呢类饿鬼无耐性, 排两排可能已经顶唔住, 所以刻意选择大约下午2点, 感觉上过咗lunch hour会顺利点!!!Yeah!!! 一行到埋去豚道乐, 就有食客行出门口, 即时有位(暗暗自high)店铺内有不少熊本熊的小摆设我都忍唔住借来用一下....配合一下苹果 + 桃梳打特上海老汤拉面 - $98我就要呢个周末限定的海老汤底, 朋友话我...食拉面梗系猪骨汤底啦🤣, 其实我都唔知我系被 "海老汤"吸引抑或被"限定"吸引著选择好汤底, 仲要选面的种类、软硬度、有葱无葱、配料...我好欣赏呢啲细心位, 尤其我钟意较硬的面条海老汤味道超浓郁, 仲有劲多樱花虾喺汤底内面内有两大块叉烧, 溏心蛋半只&紫菜, 但叉烧偏瘦, 唔够香口特上原味豚骨拉面 - $85试咗啖朋友的原味豚骨汤, 令的谂起喺九州街头屋台的拉面汤底, 将辣酱拌匀后, 味道都几刺激日式饺子 (5只) - $30日式饺子即叫即煎, 大约要我15分钟不过好奇怪, 拉面配饺子好似定律咁, 唔食又会好似差咗啲嘢而且唔知点解日式饺子皮薄得嚟又有弹性饺子细细只, 一啖一个好过瘾, 不过要

店铺内有不少熊本熊的小摆设
我都忍唔住借来用一下....配合一下苹果 + 桃梳打

特上海老汤拉面 - $98

海老汤味道超浓郁, 仲有劲多樱花虾喺汤底内

特上海老汤拉面

特上原味豚骨拉面 - $85

特上原味豚骨拉面
日式饺子 (5只) - $30
日式饺子即叫即煎, 大约要我15分钟
不过好奇怪, 拉面配饺子好似定律咁, 唔食又会好似差咗啲嘢

而且唔知点解日式饺子皮薄得嚟又有弹性
饺子细细只, 一啖一个好过瘾, 不过要小心被饺子内的肉汁灼到
日式饺子 (5只)
$127.5 (午餐)
特上海老汤拉面
特上原味豚骨拉面