2006-04-02 4 浏览
在英國希斯路機場食過這間餐廳一次,感覺良好。反而在香港就未試過,於是和一位外國既大隻佬朋友來食,試試香港的會唔會太差。兩個大男人來到,看見裝修好正,比起英國的那間有心思好多。餐廳內唔係太多人,侍應亦應我們的要求安排了窗口位,好快手咁再奉上餐牌及清水,招呼幾週到。瞄一瞄餐牌,我選了特級牛柳而大隻佬就要Ribs,另外再加份焗薯皮。透過窗口望出去,對面既半島酒店開晒燈,感覺好正,比起餐廳內電視播緊既programme更吸引。牛柳及Ribs都勁大份,真係岩晒d鬼佬。我雖然話牛柳要medium,卻都是較老。不過味道唔錯,亦有肉汁,口感又好好;大隻佬話佢既Ribs都pretty good喎。但焗薯皮就認真麻麻。連埋飲品其實真係超飽,百幾蚊位都可以接受。