2019-10-25 55 浏览
好少入荃灣, 對我黎講荃灣好似一隻八爪魚咁, 四通八達, 地標又多, 同時亦係唔少朋友口中的「美食天堂」!難得入黎荃灣一次, 想搵間西餐食下, 為左方便搭車所以就揀左近如心廣場的Catee,原來都好近西鐵站架!我都幾鍾意呢種暗暗地的小店, 唔會光燦燦感覺都幾relax, 如果係節日黎食野加埋店內的裝飾擺設應該會好有氣氛!撞正今晚荃灣有社會活動, 人流變少, 難得店子仍開, 可以靜靜地食餐飯都唔錯丫。睇睇menu 見到有唔同的set dinner, 如果係主餐牌的主菜都可以加$50變套餐, 咁就可以有埋沙律、甜品和飲品。於是我地就點左一份烤美國安格斯牛板胛加一份威靈頓三文魚, 另外想食多d菜所以叫左份黑醋沙律。跟餐的忌廉餐湯好飲!! 好Creamy 唔會稀流流, 有驚喜喎! 然後首先上左份黑醋沙律, 好fresh 夠清新同開胃, 不過呢個價錢就稍嫌細份左少少。食完沙律就到烤美國安格斯牛板胛, 估唔到好大份!!!三件牛再加一大份薯蓉, 仲有好多唔同的配菜, 1個人食一定會好飽!我們點了3成熟,生熟度都滿意, 不過覺得比較多筋, 但肉味濃, 唔沾醬汁都好夠味, 加返分。而威靈頓三文魚就好似威
同時亦係唔少朋友口中的「美食天堂」!

食完沙律就到烤美國安格斯牛板胛, 估唔到好大份!!!

而威靈頓三文魚就好似威靈頓牛柳咁, 外面係酥皮, 包住一大件三文魚扒, 配埋蘑菇忌廉醬, 估唔到又比想像中夾喎。
三文魚唔腥, 酥皮唔會太厚, 不過都建議2個人食, 咁大份一個人都有少少膩架~~

其實食到呢度已經好飽…最後個甜品仲有一件正常size的cake!! 不過食左一半都食唔落喇~~太full了!
最後值得一提的係, 餐廳happy hour 去到8pm,
8pm前order酒精飲品都係買一送一,
晚餐時段都可以有折都幾難得!

所以我地都order左一杯house wine 一杯 Lychee martini, 都唔使一百蚊!
食完攬住個肚走,  我覺得如果同幾位朋友一人點一個主菜share黎食應該都幾開心架~~
最後都想讚下服務員態度好好, 而且會留意住我地進食速度, d 菜式一道接一道慢慢咁上, 小店黎講服務都真係唔錯!
2019-10-13