2018-07-20 27 浏览
平時工作所需,都成日要去荃灣,某日路經路德圍時,見到一間越南菜好多人,裝修又幾別緻,應該幾好食,所以就帶埋家人黎試下。荃興徑附近美食眾多,入面都咁多人,質素保證。天花掛左好多斗笠,勁有越南Feeling牆色色彩繽紛,店舖非常光猛自選湯河:要左生熟牛肉雞絲牛骨清湯金邊粉牛魔王要食牛,好合理呀熟牛肉分開上,避免會浸老,做法唔錯,牛味幾夠,加上切得厚,有口感試一試湯底,係濃濃既牛味,再加D青檸同辣椒,好好飲金邊粉好滑生牛肉要快食呀,夠稔滑。牛魔王家人2號叫左個火車頭湯河大致同我果個分別就唔算大,不過加左幾粒牛丸同已經煮到軟嫰既牛筋《補充骨膠原?》牛雞串燒,濃味控必試,因為個沙嗲醬堅好食。雞肉保持到嫰滑多汁牛肉就比較有口感整體不錯的燒雞半隻雞皮燒到微脆,加左一D百里香,味道幾特別,加上一個羅勒醬汁,我估唔到會係越南餐廳試到呢個味道,可能因為做過法國殖民地,所以有一種咁西方既味道,總括都係好食既飲品要叫左冷,熱滴漏咖啡各一杯,差唔多每次去越南餐廳既指定飲品,每一滴咖啡都係精華,臨尾拎開漏壺既時,咖啡香味即時擁出,喜愛咖啡既一定好享受果一刻。煉奶係滴漏咖啡靈魂所在,令到咖啡幼滑層次昇華,不過過多又

荃興徑附近美食眾多,入面都咁多人,質素保證。

天花掛左好多斗笠,勁有越南Feeling

牆色色彩繽紛,店舖非常光猛

自選湯河:要左生熟牛肉雞絲牛骨清湯金邊粉
牛魔王要食牛,好合理呀

試一試湯底,係濃濃既牛味,再加D青檸同辣椒,好好飲

金邊粉好滑

生牛肉要快食呀,夠稔滑。

牛魔王家人2號叫左個火車頭湯河
《補充骨膠原?》

牛雞串燒,濃味控必試,因為個沙嗲醬堅好食。
雞肉保持到嫰滑多汁

牛肉就比較有口感

整體不錯的

燒雞半隻

煉奶係滴漏咖啡靈魂所在,令到咖啡幼滑層次昇華,不過過多又會蓋過晒咖啡既味道,平衡很重要

呢道做既呢杯咖啡,我感到滿意的,完滿咁成為呢一餐既結尾。