2017-01-23 1954 浏览
今日一覺訓醒已經12點,便打算食個豐盛的早午餐開始呢個Good Afternoon 同兩位經常同周公老友鬼鬼既朋友去到觀塘工廈區覓食~今次食既呢間餐廳The Stadium 都唔知算唔算係工廈入面,皆因The Wave 成幢大廈都好摩登一出電梯就見到一台美式足球機,真係好識嘆~入面仲有其他桌球枱,成個感覺比人好放鬆好relax~可惜本人同友人都係手腳不協調者,所以都真係費時獻醜🙈成間餐廳主打休閒運動風(?),連menu都係球類場為主題,感覺好特別~三個餓鬼黎到餐廳已經2:00幾,真係餓到不得了,便叫左一款沙律、一份小食同兩個main course happy share~1/溫沙律 (HKD 88)大家凍冰冰既沙律可能都食唔少,溫沙律又有沒試過呢!?這道溫沙律有烤熱左既茄子、翠玉瓜、蕃茄、鮮菇同紅椒,再配上火箭菜!汁分味以黑醋為主調!唔好以為會食落無味無道,烤熟左既蔬菜帶來一股鮮甜美,即天然又健康!食慣凍沙律既人不仿一試!2/脆香雞翼 (HKD 88) 呢款雞翼真係不得了! ! !雞翼烤得外脆內嫩,真係可以一人KO 6隻都沒問題!而且裹上餐廳配搭既醬汁,酸酸甜甜又辣辣地,真係諗起都想

同兩位經常同周公老友鬼鬼既朋友去到觀塘工廈區覓食~

一出電梯就見到一台美式足球機,真係好識嘆~
入面仲有其他桌球枱,成個感覺比人好放鬆好relax~

可惜本人同友人都係手腳不協調者,所以都真係費時獻醜🙈

1/溫沙律 (HKD 88)
大家凍冰冰既沙律可能都食唔少,溫沙律又有沒試過呢!?

汁分味以黑醋為主調!

食慣凍沙律既人不仿一試!

2/脆香雞翼 (HKD 88)
呢款雞翼真係不得了! ! !
雞翼烤得外脆內嫩,真係可以一人KO 6隻都沒問題!
而且裹上餐廳配搭既醬汁,酸酸甜甜又辣辣地,真係諗起都想再食

絕對會為左呢盤雞翼再黎光顧!?

3/ 安格斯牛肉漢堡配粗薯條 (HKD 138)
餐廳十分細心提供分漢堡服務,對於手殘既我地真係好貼心~
漢堡方面:
- 有極juicy多汁既安格斯牛肉漢堡
- 開胃醒神既生菜、洋蔥同蕃茄
- 極善良既半融車打芝士

各種材料交配在一起帶來豐富口感,令人一口接一口便輕鬆KO~

加入蔬菜使整個漢堡的膩感一掃而空,帶來一種小清新的感覺

粗薯條方面反而有少失望

- 炸得不夠脆
- 鹽巴下得有點重手

4/燒烤雞肉pizza (HKD168)
睇到12寸pizza上菜時,三個人都真係嚇一跳~

因為我地對12寸pizza真係沒概念,完全沒expect到會咁大份~

而且足足可以分成8大片!(當然....Pizza的命運到最後都是all in🙈)
- 拉芝力十足,完全係藕斷絲連

- 滿滿的餡料像不要錢般, 每一口都品嘗到香軟的烤雞、爽脆清新的彩椒和洋蔥

- pizza底烤得脆脆QQ的,大愛這種口感

- 唯口感略微偏乾身,可多在醬汁方面改進(?)

食後感:
- 整體食物質素中高
- 食物份量似美式餐廳都係極大份,岩哂一大班豬朋狗友黎gathering
- 必試BBQ雞翼

2017-01-21