2023-07-20 16 浏览
我地发现宝琳有间出名食烤鱼既店叫做小鱼儿🐟呢度同出面既烤鱼店唔同系除左有唔同小食、串烧,连鱼既种类同烤鱼既口味都可以自己选择👍🏻我地拣左最多人叫既海鲈鱼($308)同养生花胶筒虫草花辣豆花(+$168)~海炉鱼好大条,我地两个见到都觉得会食唔哂😳鱼肉软嫩得黎几厚~食烤鱼/水煮鱼平时最怕多细骨,今日呢条鱼虽然有骨,好彩鱼骨都比较粗大,所以都好易食。配料都好多,有云耳、青瓜、芽菜、紫洋葱、豆腐同埋宽粉而最重要当然系大量既虫草花同足6吋长既花胶🤤平时都好钟意饮虫草花汤,特别系佢既口感比较爽脆,一大啖食都好过瘾😍花胶的确好大条,连煮开中菜既妈妈都话花胶发得好好,咬落够厚实,满口骨胶原🥰椒盐鸭血($68)平时猪红鸭红食得多,但咁既食法真系第一次食表面有一层炸粉,表皮做到薄脆,唔系厚粉味道似椒盐豆腐,但平时豆腐既口感偏软滑,鸭血就厚实多啲,口感特别,咁既配搭都几正😋饮品叫左百桃红茶($36)同荔枝乳酸爆珠梳打($36)两杯都好唔错!水果味好浓,特别系爆珠梳打,入面有好多粒甜甜地既珠仔,系口腔入面爆开好爽😆总结:我地觉得系近年开左咁多烤鱼店黎讲,呢间比到我地好多惊喜!特别系佢既鱼类同炸鱼口味都可以拣
我地发现宝琳有间出名食烤鱼既店叫做小鱼儿🐟

养生花胶筒虫草花辣豆花

海鲈鱼

海炉鱼好大条,我地两个见到都觉得会食唔哂😳

鱼肉软嫩得黎几厚~
配料都好多,有云耳、青瓜、芽菜、紫洋葱、豆腐同埋宽粉

而最重要当然系大量既虫草花同足6吋长既花胶🤤
胶原🥰
椒盐鸭血

椒盐鸭血($68)
平时猪红鸭红食得多,但咁既食法真系第一次食
表面有一层炸粉,表皮做到薄脆,唔系厚粉
百桃红茶、荔枝乳酸爆珠梳打

饮品叫左百桃红茶($36)同荔枝乳酸爆珠梳打($36)

特别系佢既鱼类同炸鱼口味都可以拣,而且价钱好亲民,基本上两个人叫一条鱼加个小食已经好饱!
我同屋企人最后食唔哂都要打包番去食🤣
2023-07-13
等候时间
5 分钟 (堂食)
养生花胶筒虫草花辣豆花
海鲈鱼