2021-07-12 35 浏览
係旺角百寶利大廈嘅天下糧食主打和牛任食,對於我鍾意食牛嘅人來講,係幾吸引。$200都唔使,牛肉有質素仲有好多款任揀,配料選擇雖然唔係好多,但以咁嘅價錢嚟講算好抵食。入咗揀湯底,然後可以出去攞配料,邊啲困擾唔好諗咁多,因為其實牛肉嘅選擇好多,齋食肉已經好飽。湯底我哋揀咗肉骨茶,好正宗的新加坡風味,肉骨茶味都非常香口牛肉切得好薄所以唔會軔,推介幾種牛:封門柳:口感滑嫩,入口即溶,肥瘦適中和牛:油脂味濃郁,脂肪分佈均勻,香口有口感金錢𦟌:比較鞋身不過牛味係咁多種類當中最濃厚,有少少似黃牛嘅牛香牛肩胛:軔咗少少,但係口感十足牛脷片:彈牙爽口,值得encore值得一讚係飲品嘅種類都唔少,尤其是我同老公係唔飲甜野,現場見到無糖茶你都超過三款,好貼心。仲有香港製造嘅雪糕係任食嘅,不過食完牛肉都已經好飽無位再食啦

入咗揀湯底

湯底我哋揀咗肉骨茶,好正宗的新加坡風味,肉骨茶味都非常香口

牛肉切得好薄所以唔會軔,推介幾種牛:
封門柳:口感滑嫩,入口即溶,肥瘦適中
和牛:油脂味濃郁,脂肪分佈均勻,香口有口感
牛肩胛:軔咗少少,但係口感十足
牛脷片:彈牙爽口,值得encore