2019-05-05 52 浏览
難得約咗個好耐無見嘅朋友,梗係要搵間坐得舒服又可以傾吓計嘅bar & restaurant啦!之前成日經過呢間餐廳都見到出面坐滿人勁熱鬧,已經一早想試下。又咁啱大家都住大埔,就決定食呢間!一坐低,睇menu已經好多菜式都想試,侍應見我地1516,都好細心咁推介咗幾款食物俾我地,最後就揀咗虎蝦蕃茄意粉同10oz安格斯牛扒,再叫一杯King Can同Margarita。虎蝦蕃茄意粉虎蝦好大隻,意粉都好入味,同埋重點要讚個蕃茄汁!平時好怕蕃茄意粉會好酸好濃味,遮晒啲食物嘅味道,但呢個意粉好香蕃茄味又甜甜哋,食落去好開胃,唔會覺得好膩!10oz安格斯牛扒,5成熟medium朋友叫咗medium,嚟到嘅時候見到塊牛扒咁厚肉同大塊都好期待個味道,果然有驚喜!平時喺餐廳叫五成熟,通常一係就over cook ,一係就太生好似無煮過咁。但呢度個火候啱啱好,juicy之餘牛扒都煮得軟腍香口,推薦!King can 聽bartender講係溝咗啤酒同幾種酒而成的cocktail ,對啤酒愛好者嘅我嚟講梗係唔會錯過!bartender教要大啖飲先正,飲第一啖時有少少苦,但飲耐咗就覺得個味道幾特別,好似飲緊果

虎蝦蕃茄意粉

10oz安格斯牛扒,5成熟medium

King can

bartender講係溝咗啤酒同幾種酒而成的cocktail ,對啤酒愛好者嘅我嚟講梗係唔會錯過!bartender教要大啖飲先正,飲第一啖時有少少苦,但飲耐咗就覺得個味道幾特別,好似飲緊果味啤酒咁,但又唔會好飽肚,唔似一般cocktail要慢慢飲,係特別嘅!朋友杯Margarita 唔記得影,味道不過不失,幾好飲

埋單700幾,兩個人又鋸扒又食到高質西餐,價錢算係幾抵!但因為星期五、六都好多人,建議去之前早啲book位~~~